Video borstvoeding

Video uitleg

Een assymetrische aanhap. Dit filmpje is de moeite waard om helemaal te bekijken en duurt 10 minuten. De essentie is te zien bij baby twee

Over aanleggen en aanhappen

Dit filmpje laat verschillende vrouwen zien die hun baby’s aan de borst leggen in zit- of lighouding. De aandachtspunten voor goed aanhappen zijn bij alle houdingen hetzelfde. Het filmpje laat overeenkomsten zien en de essentie is al te zien bij baby twee (met het oranje mutsje). De rest is toelichting en ter verbreding van je kennis. Kijk het filmpje voor een consult en ga ermee oefenen. Je kan tijdens het oefenen altijd het filmpje nog een keer kijken want er zit zoveel informatie in deze video dat je steeds weer iets nieuws ontdekt. Niet alles wat je uit de film kunt leren is toegelicht. Het zit verstopt in beeld en geluid.

Doorgaan of stoppen met borstvoeding is een besluit wat je niet zomaar neemt. Ik kan je hier bij helpen zodat je een weloverwogen keuze kan maken met je eigen regie.

De fles

Dit filmpje gebruiken we als basis bij onze begeleiding van borstvoeding. De film is opgenomen in Nepal en op andere plekken

waar schoon drinkwater niet voor handen is. Daar is een flesvoeding geven levensbedreigend. De baby uit de film is ziek en kan niet goed drinken. De waarschuwing red babylevens in arme gebieden. Voor Nederland ligt dit natuurlijk heel anders. 
 

Bij het geven van kunstvoeding kan dit invloed hebben op de melkproductie, darmflora, bescherming van ziektes en andere gezondheidsuitkomsten. Denk dus goed na over je besluit om kunstvoeding te geven naast of in plaats van borstvoeding. Het inwinnen van professionele hulp kan je helpen de voor en tegens weloverwogen te nemen.

Je kunt vrijblijvend contact met me opnemen als je kunstvoeding naast borstvoeding wilt gaan geven of als je wilt afbouwen. Dan bespreken we samen de opties in een plan zodat je voldoende kennis hebt over de mogelijkheden die er zijn. Zo kan je stoppen wanneer je daar aan toe bent.

Consult aanvragen?